Swing Trading: Ορισμός, Οφέλη και Κίνδυνοι | ORDER BLOCK

Swing Trading: Ορισμός, Οφέλη και Κίνδυνοι

διάγραμμα τιμής, τεχνική ανάλυση, swing trading

 Το Swing Trading είναι ένα δημοφιλές στυλ που περιλαμβάνει την εκμετάλλευση των βραχυπρόθεσμων κινήσεων των τιμών στην αγορά.

Είναι ένα εξαιρετικό στυλ για όσους δεν έχουν το χρόνο ή τους πόρους να παρακολουθούν την αγορά όλη την ημέρα, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν κερδοφόρες συναλλαγές.

 Σε αντίθεση με το day trading, το swing trading περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας θέσης για αρκετές ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες, αντί να κλείνει τη θέση μέχρι το τέλος της ημέρας διαπραγμάτευσης. 

Οι swing traders χρησιμοποιούν συνήθως την τεχνική ανάλυση για να εντοπίσουν τις ευκαιρίες διαπραγμάτευσης. 

Αναζητούν μοτίβα στα διαγράμματα τιμών και χρησιμοποιούν δείκτες(indicators) για να τους βοηθήσουν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. 

Οι πιο συνηθισμένοι δείκτες που χρησιμοποιούνται στο swing trading περιλαμβάνουν Moving Average, Bollinger Bands και τον δείκτη RSI.

.

Πώς να ξεκινήσετε με το Swing Trading

Εάν ενδιαφέρεστε για το swing trading, παρακάτω θα βρείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν να ξεκινήσετε:


Βήμα 1: Μάθετε τα βασικά

Πριν ξεκινήσετε το swing trading, είναι σημαντικό να μάθετε τα βασικά στοιχεία του trading. 

Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση των θεμελιωδών στοιχείων της αγοράς, της τεχνικής ανάλυσης και της διαχείρισης κινδύνου. 

Μπορείτε να μάθετε τα βασικά του trading παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα, διαβάζοντας βιβλία για trading ή ακολουθώντας ιστολόγια για trading όπως το ORDER BLOCK.


Βήμα 2: Αναπτύξτε μια στρατηγική συναλλαγών

Για να είστε επιτυχημένοι στο swing trading, θα πρέπει να αναπτύξετε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης που να λειτουργεί για εσάς. 

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση τεχνικής ανάλυσης, θεμελιώδους ανάλυσης ή συνδυασμό και των δύο. 

Η στρατηγική διαπραγμάτευσής σας θα πρέπει να περιλαμβάνει σημεία εισόδου και εξόδου, εντολές stop-loss και μέγεθος θέσης.


Βήμα 3: Εξάσκηση σε Demo Account

Πριν ξεκινήσετε να συναλλάσσεστε με πραγματικά χρήματα, είναι καλή ιδέα να εξασκηθείτε σε έναν λογαριασμό επίδειξης. 

Αυτό θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε τη στρατηγική συναλλαγών σας σε ένα περιβάλλον χωρίς κίνδυνο. 

Οι περισσότερες πλατφόρμες συναλλαγών προσφέρουν λογαριασμούς επίδειξης που σας επιτρέπουν να κάνετε συναλλαγές με εικονικά χρήματα.


Μόλις εξασκηθείτε σε Demo Account και νιώσετε σίγουροι για τη στρατηγική συναλλαγών σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να συναλλάσσεστε με πραγματικά χρήματα. 

Θυμηθείτε να ξεκινήσετε με μικρό ποσό και να ρισκάρετε μόνο όσα μπορείτε να χάσετε

Είναι επίσης σημαντικό να τηρείτε το σχέδιο συναλλαγών σας και να μην αφήνετε τα συναισθήματα να θολώνουν την κρίση σας.


Οφέλη στο Swing Trading

Λιγότερο χρονοβόρο

Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν έχουν το χρόνο ή απλά δεν θέλουν να κάθονται μπροστά από μια οθόνη και να παρακολουθούν την αγορά όλη την ημέρα. 

Οι Swing traders χρειάζεται μόνο να ελέγχουν τις συναλλαγές τους περιοδικά, συνήθως μία φορά την ημέρα ή κάθε λίγες ημέρες.


Λιγότερο αγχωτικό

Αυτό το κάνει μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν συναλλαγές αλλά δεν θέλουν να αντιμετωπίζουν το άγχος όπως στο day trading. 

Οι swing traders μπορούν να ορίσουν τις εντολές stop-loss και τις take-profit τους και στη συνέχεια να αφήσουν τη συναλλαγή να εξελιχθεί επί μερικές ημέρες.


Χαμηλότερος κίνδυνος  

Οι Swing traders έχουν περισσότερο χρόνο για να αναλύσουν την αγορά και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, γεγονός που μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο παρορμητικών συναλλαγών.


Πιο κερδοφόρο

Το swing trading μπορεί να είναι πιο κερδοφόρο από άλλα στυλ, επειδή έχετε τη δυνατότητα να αποτυπώσετε μεγαλύτερες κινήσεις των τιμών.

Διατηρώντας θέσεις για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις τάσεις της αγοράς και τις διακυμάνσεις των τιμών που μπορεί να χάσουν οι day traders. 

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη.


Κίνδυνοι στο Swing Trading


Μεταβλητότητα

Το Swing Trading περιλαμβάνει την εκμετάλλευση των βραχυπρόθεσμων κινήσεων των τιμών, οι οποίες μπορεί να είναι ασταθείς. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές μπορεί να αλλάξουν γρήγορα και απροσδόκητα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες εάν ο trader δεν είναι προετοιμασμένος. 

Οι Swing traders πρέπει να έχουν ένα σταθερό σχέδιο συναλλαγών που να περιλαμβάνει εντολές stop-loss για τη διαχείριση του κινδύνου τους.


Απαιτεί πειθαρχία

Το swing trading απαιτεί πειθαρχία για να τηρείτε το σχέδιο συναλλαγών σας και να μην αφήνετε τα συναισθήματα να θολώνουν την κρίση σας. 

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν κρατάτε μια θέση για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες. 

Οι Swing traders πρέπει να έχουν ένα σύνολο κανόνων που ακολουθούν με συνέπεια για να αποφεύγουν τις παρορμητικές συναλλαγές.


Κίνδυνος αγοράς

Το Swing trading, όπως και κάθε στυλ, υπόκειται στον κίνδυνο της αγοράς. 

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες που βρίσκονται εκτός του ελέγχου του trader. Οι Swing traders πρέπει να ενημερώνονται για τα νέα και τα γεγονότα της αγοράς και να προσαρμόζουν ανάλογα το σχέδιο συναλλαγών τους.


Απαιτεί δεξιότητες τεχνικής ανάλυσης

Το swing trading βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνική ανάλυση για τον εντοπισμό ευκαιριών διαπραγμάτευσης. 

Οι Swing traders πρέπει να έχουν καλή κατανόηση των τεχνικών δεικτών και των μοτίβων των διαγραμμάτων για να λαμβάνουν

τεκμηριωμένες αποφάσεις συναλλαγών. Αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να το μάθουν και να το κατακτήσουν.


 

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους του swing trading πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το στυλ συναλλαγών. 

Όπως συμβαίνει με κάθε στυλ διαπραγμάτευσης, είναι σημαντικό να έχετε ένα σταθερό σχέδιο συναλλαγών,  στρατηγική διαχείρισης κινδύνου και πειθαρχία για να είστε επιτυχημένοι.

Άλλα Στυλ Trading:

Scalping Trading  Day Trading  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Support & Resistance: Στήριξη και Αντίσταση, Τεχνική Ανάλυση | ORDER BLOCK

Day Trading: Ορισμός, Tips, Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα | ORDER BLOCK

Stock Trading: Τι Είναι? Πως Δουλεύει? Ποια τα Ρίσκα? | ORDER BLOCK