Scalping Trading: Μικρά Γρήγορα Κέρδη | ORDER BLOCK

Scalping Trading: Μικρά Γρήγορα Κέρδη

διάγραμμα τιμής, τεχνική ανάλυση,  επικεφαλίδα scalping

 Τι είναι Scalping?

Το scalping είνai ένα στυλ  trading που αποσκοπεί στο κέρδος από μικρές μεταβολές στην τιμή. 

Οι traders που εφαρμόζουν αυτό το στυλ πραγματοποιούν από 10 έως μερικές εκατοντάδες συναλλαγές σε μία μόνο ημέρα με την πεποίθηση ότι οι μικρές κινήσεις στην τιμή είναι πιο εύκολο να πιαστούν από τις μεγάλες. Πολλά μικρά κέρδη μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μεγάλα κέρδη εάν χρησιμοποιείται μια αυστηρή στρατηγική εξόδου για την αποφυγή μεγάλων ζημιών.

Το scalping είναι μια δραστηριότητα με γρήγορο ρυθμό για ευκίνητους traders. Απαιτεί ακριβή συγχρονισμό και εκτέλεση.  Αυτό απαιτεί εστίαση στα διαγράμματα μικρότερου timeframe( 1 λεπτού και 5 λεπτών). 

Συνήθως χρησιμοποιούνται δείκτες(indicators), όπως Stochastic, MACD και RSI. Οι δείκτες των διαγραμμάτων τιμών, όπως Moving Average, Bollinger Bands και τα σημεία περιστροφής χρησιμοποιούνται ως σημεία αναφοράς για τα επίπεδα στήριξης(support) και αντίστασης(resistance) των τιμών.

Μερικά από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι scalpers είναι η κακή εκτέλεση, η κακή στρατηγική, η μη λήψη stop-losses,η υπερβολική μόχλευση, οι καθυστερήσεις στις εισόδους, οι καθυστερήσεις στις εξόδους και το overtrading. 


Σημαντικά Points στο Scalping

Point 1:

Αν θέλεις να γίνεις επαγγελματίας scalper, δεν μπορείς να βασίζεσαι ΜΟΝΟ σε ένα μοτίβο ή μια στρατηγική. Δεν δουλεύει με αυτόν τον τρόπο.

Θα χρειαστείς πολλαπλές στρατηγικές για scalping. Και ο λόγος γι' αυτό είναι επειδή οι συνθήκες της αγοράς αλλάζουν πάντα. 

Η αγορά περνάει από ανοδική τάση, καθοδική τάση, φαση χαμηλής μεταβλητότητας, φαση υψηλής μεταβλητότητας κ.λπ. Αν ξέρεις μόνο ένα μοτίβο για το scalp των αγορών, τότε τι γίνεται αν οι συνθήκες της αγοράς αλλάξουν; 

Πράγμα που συμβαίνει κάθε λίγες ημέρες. 

Point 2:

Το κόστος συναλλαγής είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις πολύ  στο scalping.

Παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι συναλλάσσεις με EUR/USD, έχεις ένα stop loss 5 pip, ένα κέρδος-στόχο 5 pip και ένα spread 1 pip για τη συναλλαγή σου. Μακροπρόθεσμα, ας πούμε ότι το ποσοστό κέρδους σου είναι 55%. 

Θα βγάλεις χρήματα μακροπρόθεσμα με δεδομένους τους αριθμούς που ανέφερα; Η απάντηση είναι όχι, δεν θα βγάλεις τίποτα.

Διότι αν λάβεις υπόψη το spread του 1 pip και κάνεις τα μαθηματικά, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια στρατηγική που χάνει λόγω του spread.

Ένα spread 1 pip σε ένα κέρδος-στόχο 5 pip, αυτό είναι περίπου το 20% του δυναμικού κέρδους σου που καταβάλλεται στο spread. Να το γνωρίζεις αυτό, καθώς το spread θα φάει γρήγορα τις αποδόσεις σου. 

Για τα Stocks και τα Crypto, υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, διότι εκτός από το spread, μπορεί να έχεις επίσης κόστος συναλλαγών και τις προμήθειες που πρέπει να πληρώσεις σε κάθε συναλλαγή. 

Point 3:

Αν δεν μπορείς να κερδίσεις χρήματα στο υψηλότερο timeframe, είναι απίθανο να μπορέσεις να κερδίσεις χρήματα με scalping στις αγορές. 

Σκέψου αυτό: 

Το scalping είναι τόσο γρήγορο, που πρέπει να παίρνεις αποφάσεις εν κινήσει. Συνήθως, μέσα σε δευτερόλεπτα, πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να αγοράσεις, αν θέλεις να πουλήσεις ή αν θέλεις να μείνεις έξω. Δεν είναι όπως η διαπραγμάτευση στο ημερήσιο timeframe, όπου έχεις 24 ώρες την ημέρα να αποφασίσεις  για το αν θα πρέπει να αγοράσεις ή να πουλήσεις ή αν θα πρέπει να αυξήσεις τις συναλλαγές σου. 

Πες ως scalper,  διαπραγματεύεσαι στο timeframe του 1 λεπτού.

Μετά από ένα λεπτό, ας πούμε ότι το κερί έχει κλείσει. Θα μπεις τώρα; Θα περιμένεις; Τι θα κάνεις;

Κάθε δευτερόλεπτο που διστάζεις μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσεις τη συναλλαγή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το scalping είναι μια εξαιρετικά αγχωτικό. 


Πλεονεκτήματα του Scalping Trading


Χαμηλός κίνδυνος: 

Οι scalping traders χρησιμοποιούν συνήθως αυστηρές εντολές stop-loss για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειές τους σε περίπτωση που η συναλλαγή δεν πάει όπως έχει προγραμματιστεί. 

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των πιθανών απωλειών και στη διαχείριση του κινδύνου.


Μειωμένη έκθεση: 

Δεδομένου ότι οι scalping traders διατηρούν θέσεις για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είναι λιγότερο εκτεθειμένοι σε κινδύνους της αγοράς, όπως ξαφνικές κινήσεις των τιμών ή ειδησεογραφικά γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την αξία των θέσεών τους.


Υψηλό ποσοστό κέρδους: 

Οι scalping traders στοχεύουν στην επίτευξη μικρών κερδών σε κάθε συναλλαγή, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν συνήθως υψηλό ποσοστό κέρδους. 

Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της συνολικής απόδοσης των συναλλαγών τους.


Μειονεκτήματα του Scalping Trading

Υψηλό κόστος συναλλαγών: 

Οι scalping traders κάνουν συνήθως πολλές συναλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος συναλλαγών, όπως προμήθειες καιspreads. Αυτά τα κόστη μπορούν να μειώσουν τα κέρδη και να καταστήσουν το scalping λιγότερο κερδοφόρο.


Χρονοβόρο: 

Το scalping απαιτεί συνεχή παρακολούθηση των αγορών και γρήγορη λήψη αποφάσεων, η οποία μπορεί να είναι πνευματικά εξαντλητική και χρονοβόρα. Αυτό μπορεί να καταστήσει δύσκολη τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση.


Δυσκολία στην κλιμάκωση: 

Η κλιμάκωση των συναλλαγών scalping μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς απαιτεί υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειρίας για τον συνεπή εντοπισμό κερδοφόρων συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην αποτελεί βιώσιμη στρατηγική συναλλαγών για όσους επιθυμούν να συναλλάσσονται με μεγαλύτερα κεφάλαια.


Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να ζυγίσεις προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του scalping πριν αποφασίσεις αν είναι η σωστή στρατηγική για εσένα. 

Η επιτυχία στις συναλλαγές με scalping απαιτεί υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων, εμπειρίας και πειθαρχίας, καθώς και προθυμία για συνεχή προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.


Άλλα Στυλ Trading:

Day Trading  Swing Trading




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Support & Resistance: Στήριξη και Αντίσταση, Τεχνική Ανάλυση | ORDER BLOCK

Day Trading: Ορισμός, Tips, Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα | ORDER BLOCK

Stock Trading: Τι Είναι? Πως Δουλεύει? Ποια τα Ρίσκα? | ORDER BLOCK