Breakouts: Διάσπαση Κατανόηση και Εφαρμογή, Τεχνική Ανάλυση | ORDER BLOCK

Breakouts: Διάσπαση Κατανόηση και Εφαρμογή, Τεχνική Ανάλυση 

Breakouts: Διάσπαση Κατανόηση και εφαρμογή, Τεχνική Ανάλυση

Διάσπαση στην Τεχνική Ανάλυση

Η τεχνική ανάλυση είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την ανάλυση των χρηματοπιστωτικών αγορών που χρησιμοποιεί διαγράμματα και δείκτες για τον εντοπισμό τάσεων, μοτίβων και πιθανών ευκαιριών διαπραγμάτευσης. 

Μια από τις βασικές έννοιες της τεχνικής ανάλυσης είναι η διάσπαση, η οποία αναφέρεται σε μια ξαφνική και σημαντική κίνηση της τιμής που διασπά ένα βασικό επίπεδο στήριξης ή αντίστασης. Σε αυτή την ανάρτηση θα διερευνήσουμε τι είναι οι διασπάσεις, πώς λειτουργούν και πώς οι traders μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για trading.


Τι είναι η διάσπαση;

Μια διάσπαση συμβαίνει όταν η τιμή ενός τίτλου διασπά ένα σημαντικό επίπεδο στήριξης ή αντίστασης. 

Η στήριξη είναι ένα επίπεδο όπου η τιμή έχει ιστορικά βρει αγοραστικό ενδιαφέρον και η αντίσταση είναι ένα επίπεδο όπου η τιμή έχει ιστορικά βρει πίεση πώλησης. Όταν η τιμή διασπά αυτά τα επίπεδα, συχνά σηματοδοτεί μια αλλαγή στο κλίμα της αγοράς και μπορεί να οδηγήσει σε μια σημαντική κίνηση της τιμής.

Υπάρχουν δύο τύποι διασπάσεων: οι Ανοδικές και οι Πτωτικές. 

Μια ανοδική διάσπαση συμβαίνει όταν η τιμή διασπά πάνω από ένα επίπεδο αντίστασης, υποδεικνύοντας ότι η αγοραστική πίεση είναι ισχυρότερη από την πίεση πώλησης. 

Αντίθετα, μια πτωτική διάσπαση συμβαίνει όταν η τιμή διασπά κάτω από ένα επίπεδο στήριξης, υποδεικνύοντας ότι η πίεση πώλησης είναι ισχυρότερη από την πίεση αγοράς.

Ανοδική Διάσπαση:

Ανοδική Διάσπαση


Πτωτική Διάσπαση:

Πτωτική Διάσπαση


Πώς λειτουργούν οι διασπάσεις;

Οι διασπάσεις συμβαίνουν όταν οι συμμετέχοντες στην αγορά αλλάζουν το κλίμα τους. 

Όταν ένα νόμισμα, κρυπτονόμισμα η μετοχή  διαπραγματεύεται εντός ενός εύρους για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να δημιουργηθεί µια συγκέντρωση πίεσης. 

Εάν η αγοραστική πίεση γίνει αρκετά ισχυρή, μπορεί να ωθήσει την τιμή πάνω από το επίπεδο αντίστασης, προκαλώντας μια ανοδική διάσπαση. 

Ομοίως, εάν η πίεση πώλησης γίνει αρκετά ισχυρή, μπορεί να ωθήσει την τιμή κάτω από το επίπεδο στήριξης, προκαλώντας πτωτική διάσπαση.

Μόλις εμφανιστεί μια διάσπαση, μπορεί να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση αγορών ή πωλήσεων, καθώς οι traders και οι investors αρχίζουν να συμμετέχουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική κίνηση της τιμής, καθώς οι traders επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη νέα τάση.


Πώς μπορούν οι traders να χρησιμοποιήσουν τις διασπάσεις;

Οι traders μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις διασπάσεις για να εντοπίσουν πιθανές ευκαιρίες για trading. 

Όταν η τιμή διασπά ένα επίπεδο αντίστασης, αυτό μπορεί να αποτελέσει σήμα ότι η τιμή είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. Οι traders μπορούν να επιδιώξουν να αγοράσουν το νόμισμα, κρυπτονόμισμα η μετοχή σε αυτό το σημείο, με εντολή stop-loss κάτω από το επίπεδο διάσπασης για να περιορίσουν τις πιθανές απώλειες. 

Ομοίως, όταν ένα νόμισμα, κρυπτονόμισμα η μετοχή διασπά κάτω από ένα επίπεδο στήριξης, μπορεί να αποτελέσει σήμα ότι η τιμή είναι πιθανό να συνεχίσει να πέφτει. Οι traders μπορούν να επιδιώξουν την πώληση του νομίσματος, κρυπτονομίσματος η μετοχής σε αυτό το σημείο, με εντολή stop-loss πάνω από το επίπεδο διάσπασης για να περιορίσουν τις πιθανές απώλειες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλες οι διασπάσεις ίσες. 

Ορισμένες διασπάσεις μπορεί να είναι ψευδείς ενδείξεις, όπου η τιμή διασπά για λίγο ένα επίπεδο στήριξης ή αντίστασης προτού αντιστρέψει την κατεύθυνση. Οι traders θα πρέπει να χρησιμοποιούν πρόσθετους τεχνικούς δείκτες και αναλύσεις για να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα μιας διάσπασης πριν από την είσοδο σε ένα trade.

Ψευδείς Διάσπαση:  

Ψευδείς Διάσπαση


Οι διασπάσεις είναι μια βασική έννοια της τεχνικής ανάλυσης που μπορεί να βοηθήσει τους traders να εντοπίσουν πιθανές ευκαιρίες trading. 

Με την κατανόηση των μηχανισμών των breakouts και του τρόπου λειτουργίας τους, οι traders μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση για να λάβουν αποφάσεις για trading. 

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι διασπάσεις δεν είναι αλάνθαστες και θα πρέπει να επιβεβαιώνονται με πρόσθετη τεχνική ανάλυση πριν από την είσοδο σε ένα trade. 

Έχοντας αυτό κατά νου, οι διασπάσεις μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο στο οπλοστάσιο ενός trader και μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά κέρδη όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Support & Resistance: Στήριξη και Αντίσταση, Τεχνική Ανάλυση | ORDER BLOCK

Day Trading: Ορισμός, Tips, Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα | ORDER BLOCK

Stock Trading: Τι Είναι? Πως Δουλεύει? Ποια τα Ρίσκα? | ORDER BLOCK